Ha ősz, akkor gombaszezon! Akár mi magunk is megkereshetjük a vacsorára valót egy élményekkel teli kirándulás közben, ám ilyenkor minden esetben fontos bevizsgáltatni a szedett gombákat!

A bruschetta egy olasz étel, már a 15. században is fogyasztották. Pirított kenyérszeletet jelent, amit meglocsolnak olívaolajjal, esetleg meghintik sóval, borssal és fokhagymával. Még finomabb, ha sütőbe tesszük az olajjal meglocsolt, ízlés szerint parmezánnal megpakolt kenyérszeleteket, majd, ha megsült, mehet rá a kívánt feltét. A legelterjedtebb verzió a paradicsomos, de akkor a legfinomabb, ha idény szerinti zöldségekkel, növényekkel fogyasztjuk.

Hozzávalók:

Olívaolajjal locsoljuk meg a kornmix szeletelt kenyereinket, majd tegyük be őket a sütőbe 180 fokra, míg szépen meg nem pirulnak. Ezalatt készítsük el a rókagombás feltétet: olívaolajon pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd erre mehet a szépen megtisztított és felaprított rókagomba. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Aki szereti egy gerezd fokhagymát is tehet hozzá. Még melegen porciózzuk ki a kenyerekre, majd rögtön tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!