Sajtóközlemény a projekt megkezdéséről

Még tartósabb toast kenyér

Szervezetünk, az F&R Partner Kft. 2020.09.21-én pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejleszési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) című pályázati konstrukció keretében.

A támogatási kérelmünk elbírálását követően az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2020.12.01. napján kelt döntés értelmében – 59,14% támogatási intenzitás mellett – 178 021 666 Ft összegű támogatásra érdemesnek minősítette a projektjavaslatunkat. A projekt összköltsége 301 036 020 Ft.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00127 azonosítószámú, Hosszú minőség-megőrzési idejű (minimum 180 nap) pékáru család receptúráinak, gyártástechnológiájának és minőségbiztosítási rendszerének fejlesztése című fejlesztésünk a támogatás segítségével valósul meg 3 évre tervezett időtartam alatt.

Sajnos az elmúlt másfél év megmutatta, hogy egy problémás időszakban – COVID járvány – milyen nagy jelentősége lehet a tartós élelmiszereknek. Az üzletek polcairól az első hullám idején pillanatok alatt elfogytak a hosszú minőség-megőrzésű termékek. A magyar táplálkozás sajátságai szerint a kenyér – AZ ÉLET! – az egyik alapvető élelmiszerünk, amely minden nap része az étkezéseknek. Sokan próbáltak otthon sütni kenyeret, több-kevesebb sikerrel, de ez nem lehet megoldás a rohanó világban.

Társaságunk, az F&R Partner Kft. több éve forgalmaz csomagolt, tartós sütőipari termékeket, amelyek sorából magasan kiemelkedik a Pantastico® szeletelt, toast kenyércsalád. Ez a termék jelenleg 60 napos szavatossági idővel kerül a boltokba, és még ez sem bizonyul minden esetben elégnek. A szakmai ismeretek, a gyártói tapasztalatok messzemenően arra mutatnak, hogy az új, kiválóan kezelt, csíramentes alapanyagok felhasználásával képesek lehetünk a szavatossági időt 180 napra – fél év! – növelni.

A fejlesztés során olyan hosszú szavatossági idejű kenyér lesz a végeredmény, amely az egészséges táplálkozás elvárásainak is megfelel. Az innováció eredményeként piacra kerülő termék, termékek nem tartalmaznak tartósítószert, illetve a sokak számára ijesztőnek tűnő E-számos adalékanyagokat.

A pályázatban meghatározott fejlesztési időszak 3 év, amely során a kenyércsalád egyéb egyedi, különleges igényeknek is megfelelő termékkel bővülhet. Piaci partnereink visszajelzései igazolják, hogy minőségünk az elvárásoknak tökéletesen megfelel, így nyugodt szívvel bízhatunk abban, hogy az új termékek is kedvező fogadtatásra számíthatnak.

További információ:

F&R Partner Kft.