GINOP-1.2.1-16-2017-00901

Kedvezményezett neve: F&R Partner Sütőipari és Kereskedelmi Kft.
A projekt címe: Az F&R Partner Sütőipari és Kereskedelmi Kft. termelési kapacitásának bővítése új telephely létrehozásával és termelés-technológiai innovációval Székesfehérváron
A szerződött támogatás összege: 39.951.567 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 45 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Az F&R Partner Kft. főtevékenysége pékáru gyártása, árbevétele teljes egészében ebből a tevékenységből származik.
Előzetes piaci felmérése alapján egyértelművé vált a cég menedzsmentje számára, hogy jelentős kereslet növekedés mutatkozik a gluténmentes termékek iránt. Ennek alapján döntöttek úgy, hogy egy teljesen új termékkel, a gluténmentes zsemlemorzsával kívánják bővíteni a vállalkozás termékpalettáját, mely fejlesztéshez szükséges gépek, berendezések jelen projekt keretein belül kerülnek beszerzésre.
Mivel a gluténmentes termékeket szigorúan elkülönítve kell gyártani a normál búzaliszt felhasználási helyétől, ezért a cég székesfehérvári telephelyén csak gluténmentes termékeket gyártana.
A beszerzendő eszközök segítségével egy teljesen különálló termelési eljárási rendszert hoz létre a cég a székesfehérvári telephelyén.
A Kft. a termelésirányítás- és programozás területén is új szintre lép, hiszen az IPAR 4.0 megoldás alkalmazására tett vállalás teljesítésével biztosítható lesz az alacsony alapanyag és áru raktárkészlet-szint, az átfutási idők csökkennek.
Jelen projekt keretében az alábbi eszközök, illetve szoftver kerül beszerzésre:

  • Gluténmentes zsemlemorzsa gyártósor
  • Beltéri lisztrendszer
  • Raklapfóliázó gép
  • Csomagológép
  • Termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.31
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00901