GINOP-2.1.8-17-2017-01333

Kedvezményezett neve: F&R Partner Sütőipari és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe: Termék- és termelés-technológiai innováció az F&R Sütőipari és Kereskedelmi Partner Kft. székesfehérvári telephelyén

A szerződött támogatás összege: 11.530.075 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Az F&R Partner Kft. főtevékenysége pékáru gyártása, árbevétele teljes egészében ebből a tevékenységből származik.

A projekt eredményeként az F&R Partner Kft. termék innovációt alapozta meg a gluténmentes beigli és a gluténmentes snack bevezetésével.

A gluténmentes termékek termelésének bevezetése segíti a Kft. kínálatának differenciálására, piaci és termelési trendek követésére, versenyképesség erősítésére irányuló vállalatpolitikai céljainak elérését. A felhasználandó termékek a szigorú előírásoknak megfelelnek, a magas minőségi színvonalú termékek termelésével erős pozícióba kerülhet a piacon.

A bejgli előállításához a projekt keretében beszerzésre került a Fritsch finom pékáru vonal. A berendezés lehetőséget ad a legváltozatosabb fogyasztói igények kielégítésére is, így a későbbiekben termék-specifikációra is alkalma nyílik a cégnek. Az extrudált snack gyártásával a Kft. korábban egyáltalán nem foglalkozott. A Kft-nek sikerült olyan beszállító céget találnia, aki biztosítja a teljesen keresztszennyeződés mentes kukoricát, így a cég megfelelő minőségű termék előállítására képes. A termelése egész évben végezhető. Jelen projekt keretein belül a Kft. termék innovációját alátámasztó berendezések kerültek beszerzésre:1db SLG85-II Extrudáló gép, 1db Fritsch Euroline finom pékáru vonal.

  • A projekt befejezési dátuma: 2018. 10. 17.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01333