Mi az olívaolaj?

Az olívaolaj folyékony zsír vagy természetes olaj, amelyet az egész olajbogyó préselésével nyernek. A Földközi-tengeren őshonos fa gyümölcsének egyedi íze van, amely származási országától függ – egyesek enyhe, mások borsos vagy akár enyhén kesernyések. A feldolgozási technikák különböző „minőségű” olívaolajokat eredményeznek, akár finomított, akár finomítatlan. A finomítatlan olajok (extra szűz) tiszták és kezeletlenek, ami azt…

A toast kenyér története

A toast kenyér egy praktikus és sokak által kedvelt kenyérfajta: tartós és nem kell bajlódni felszeletelésével. Európában pirítva ajánlják fogyasztását, akár erre alkalmas sütőben vagy serpenyőben elkészítve. Amerikában nagyobb méretű és általában szendvicsek alapja, mely nem igényel minden esetben pirítást. Nem is gondolnánk, hogy milyen régi időkbe nyúlik vissza felfedezése. Régészeti kutatások szerint már 30,000…