Mi az olívaolaj?

Az olívaolaj folyékony zsír vagy természetes olaj, amelyet az egész olajbogyó préselésével nyernek. A Földközi-tengeren őshonos fa gyümölcsének egyedi íze van, amely származási országától függ – egyesek enyhe, mások borsos vagy akár enyhén kesernyések. A feldolgozási technikák különböző „minőségű” olívaolajokat eredményeznek, akár finomított, akár finomítatlan. A finomítatlan olajok (extra szűz) tiszták és kezeletlenek, ami azt…

Újévi fogadalmak

Az ünnepek mindig kissé megterhelőek, amit nem csak anyagi értelemben vehetünk figyelembe, hanem bizony az étkezés vonatkozásában is. A finom falatok ilyenkor még csábítóbbak, és az elfogyasztott mennyiséget a derékméreten láthatjuk sajnálatosan. Persze van egy mentsvár, hiszen az új év kezdete sokban ígéretes, hogy most aztán indulhat a változás! Kevesebbet enni, többet mozogni, és hozni…

Reggeli ötletek a gyors hétköznapokra

Sajnos még mindig sokan üres gyomorral vágnak neki egy napnak, ami hosszú távon rosszat tesz az egészségnek és előbb-utóbb kiütközik a hatása. Legtöbben az időszűkére vagy az éhségérzet hiányára fogják a reggeli étkezés kihagyását, szerencsére mind a kettő orvosolható tippjeinkkel. Mutatunk pár reggeli ötletet a gyors hétköznapokra. Ahhoz, hogy egy napon a legtöbbet hozzuk ki…

Ami csak a téli hidegben készülhet el: Kocsonya

Országunkba is beköszöntött a téli hideg. Érdemes magunk mellé állítani a zord időjárást és kocsonyát készíteni. Ne felejtsük el beszerezni hozzá a finom kenyeret se, úgy az igazi! Mutatunk egy bevált receptet. Hozzávalók: 80 dkg füstölt tarja 3 db sertésköröm 50 dkg sertésbőr 1 fej fokhagyma 1 fej vöröshagyma 20 szem bors só víz Pantastico!…