Még mindig sokan üres gyomorral vágnak neki egy napnak, ami hosszú távon rosszat tesz az egészségnek és előbb-utóbb kiütközik a hatása. Legtöbben az időszűkére vagy az éhségérzet hiányára fogják a reggeli étkezés kihagyását; szerencsére mind a kettő orvosolható tippjeinkkel. Mutatunk pár reggeli ötletet a gyors hétköznapokra.

Ahhoz, hogy egy napon a legtöbbet hozzuk ki magunkból és jól teljesítsünk, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű energia. A reggeli étkezés a szükséges energiaszint 30%-át teszi ki. Így már érhető miért olyan rossz a közérzetünk a déli időkben, igaz? Addigra már szinte minden energiánkat felhasználta a szervezetünk, leesik a vércukrunk és szédelgünk, nehezebb a fizikai és a szellemi teljesítőképességünk. Ez mind megszüntethető, ha beiktatjuk a reggeli étkezést. Csupán pár perccel előbbre kell állítani az ébresztőórát, valamint érdemes már előző nap gondolni a reggelire. Válasszunk olyan termékeket, amik minimális lebonyolítási időt igényelnek. Ilyen például bármilyen szendvics toast kenyérrel elkészítve, vagy pár szelet pirítós vajjal, zöldséggel és felvágottal. A webáruházunkban 4 fajta Pantastico! toast kenyér érhető el: a hagyományos fehér toast mellett, vollkorn, 8 magvas és durum toast is megvásárolható. Az ízek és feltétek variálásával biztosítható a változatos étkezés.

Gyors reggeli ötletek

Ha egy idő után rendszeressé vált az étkezés, a szervezet hozzászokik, így a vércukorszint ingadozása is megszűnik. Válasszunk olyan ételeket, melyeket igazán szeretünk! Ha édes ízre vágyunk, akkor jó választás lehet a Babka, másnéven Jeruzsálemi kalács, mely kínálatunkban csokis töltelékkel érhető el. Különleges mintázatát, az egyedi fonásnak köszönheti. Önmagában, vagy vajjal megkenve egy bögre tejes kávéval tartalmas indítása lehet a napunknak.

Persze mindenkinél előfordul, hogy egy-egy nap valami miatt nem ér rá arra, hogy leüljön pár percre és elfogyassza a reggelijét. Ha késében vagyunk, akkor is gondoskodjunk róla, hogy rövid időn belül táplálékhoz jussunk. Emésztésünk és jó közérzetünk szempontjából a legfontosabb a rendszeresség, és mellette a megfelelő folyadékbevitel, lehetőleg tiszta víz formájában.

Forrás: Biotech