Az ünnepek mindig kissé megterhelőek, amit nem csak anyagi értelemben vehetünk figyelembe, hanem bizony az étkezés vonatkozásában is. A finom falatok ilyenkor még csábítóbbak, és az elfogyasztott mennyiséget a derékméreten láthatjuk sajnálatosan. Persze van egy mentsvár, hiszen az új év kezdete sokban ígéretes, hogy most aztán indulhat a változás!

Kevesebbet enni, többet mozogni, és hozni a megfelelő formát minél előbb! Természetesen az egészség sem másodlagos, ezért ilyenkor érdemes rákeresni arra, hogy mi lehet segítség a súlycsökkentéshez, formaalakításhoz. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a zsírlerakódást a magas glikémiás indexű termékek – cukor, fehérliszt, tészták – nagyban segítik, ezért ezek részleges elhagyása már látható eredményre vezet.

Sokan ragaszkodnak a megszokott ízekhez, ezért olyan termékeket kell keresni, amelyek úgy helyettesítik a korábbi hízlalóbb ételeket, hogy az ízhatás is kedvező marad. A magyarok jelentős része szereti a „kenyeret”, egyre finomabb pékárukat. Ez szinte az összes napi étkezésben helyet kap, úgy a reggeli, ebéd, vacsora során. A váltás pedig nem is olyan nehéz, mert már a teljes kiőrlésű termékek is egyre nagyobb számban elérhetők.

Miben nyilvánul meg a „teljes kiőrlésű” termékek előnye? A pékárukhoz felhasznált finomliszt szinte csak a magok, termék tiszta szénhidrát tartalmát hordozza, illetve az adott növény fehérje struktúráját. A magok teljes kiőrlése során azonban a rostok, kedvező tulajdonságú ásványi anyagok is sokkal nagyobb arányban kerülnek be a termékekbe, ez pedig az emésztést javítja, illetve a termék glikémiás indexe – nem „löki meg” gyorsan az inzulin szintet – is alacsonyabb. A teljes kiőrlésű termék fogyasztása esetén hosszabb ideig érezzük a telítettség érzetet, ezért később leszünk éhesek! Magyarán ezekkel a termékekkel elérhetjük, hogy a korábbinál kevesebbet együnk, ez pedig nyilván kedvezően hat majd a testsúlyunkra!

Cégünk több terméke felel meg ezeknek a kívánalmaknak, amelyek közül csak néhányat említünk: Pantastico! Vollkorn toast szeletek , Bio, Gluténmentes, laktózmentes toast kenyér, vollkorn

Az új évi fogadalmak általában csak pár napig tartanak ki, de ilyen kiváló termékek választásával ez az út sokkal könnyebb lehet. Sok sikert kívánunk az egészséges élethez az F & R Partner Kft. termékeivel!