Sokszor okoz fejtörést a szülőknek, hogy mit is adjanak reggelire a gyerekeknek, hiszen egy idő után nem kivánják a mindig ugyanúgy elkészített ételeket. Egy kis kreativitással feldobhatjuk a reggeli étkezést, ráadásul olyan hozzávalókból, amik általában megtalálhatóak egy háztartásban.

Játékos, aranyos szendvicseket készíthetünk az Amerikai toast kenyerek segítségével. Ez a kenyér-család kétféle változatban (fehér és vollkorn) kapható, és nagyobb, 12 x 12 cm-es szeleteket tartalmaz, így könnyebb alakítani. Formázzuk meg a gyermek kedvenc állatát: pár szelet sonka, sajt és zöldség segítségével készíthető kutyus, malac vagy akár pók is. Csupán egy konyhai ollóra vagy egy hegyes késre és a képzelőerőnkre van szükség. Így szinte minden nap valami új kerül a gyerekek elé, és borítékolható, hogy várni fogják a reggeli étkezést.

Cserélgessük a hozzávalókat, sajtkrémmel is lehet alkotni nyuszit, baglyot, tigrist vagy koala és panda macit.

Mogyorókrém vagy mogyoróvaj használatával kutyust és medvét is készíthetünk pár perc alatt. Banánnal csináljuk meg az orrokat és a füleket, így a gyümölcsöt is becsempésszük a tányérra.

Igazán édes reggelihez pedig használjuk a Fonott kalácsokat. Szintén két változatban kapható: sima és kakaós fajta közül választhatunk. Készítsünk vele kedves kis felhőt egy borongós napra, máris több kedve lesz a gyermeknek óvodába vagy iskolába menni.

Sőt, olyan élvezetes megcsinálni ezeket az ételeket, hogy a mi napunkat is feldobja! Webshopunkban megvásárolható a kétféle Amerikai toast kenyér, a Fonott kalácsok pedig az Aldi üzleteiben érhetőek el.