Mi az olívaolaj?

Az olívaolaj folyékony zsír vagy természetes olaj, amelyet az egész olajbogyó préselésével nyernek. A Földközi-tengeren őshonos fa gyümölcsének egyedi íze van, amely származási országától függ – egyesek enyhe, mások borsos vagy akár enyhén kesernyések. A feldolgozási technikák különböző „minőségű” olívaolajokat eredményeznek, akár finomított, akár finomítatlan. A finomítatlan olajok (extra szűz) tiszták és kezeletlenek, ami azt…

Ami csak a téli hidegben készülhet el: Kocsonya

Országunkba is beköszöntött a téli hideg. Érdemes magunk mellé állítani a zord időjárást és kocsonyát készíteni. Ne felejtsük el beszerezni hozzá a finom kenyeret se, úgy az igazi! Mutatunk egy bevált receptet. Hozzávalók: 80 dkg füstölt tarja 3 db sertésköröm 50 dkg sertésbőr 1 fej fokhagyma 1 fej vöröshagyma 20 szem bors só víz Pantastico!…