Már csak pár nap és itt a Karácsony! Végre a családra fókuszálhatunk és lazíthatunk, tarthatunk ráérős villásreggelit. Ez a recept a klasszikus french toast továbbgondolt változata, ami sütőben készül. Finom fahéj illat lengi be az egész lakást sütése közben, tökéletesen illik a karácsonyi hangulathoz.

Amilyen bonyolultnak hangzik a neve, olyan könnyű elkészíteni. Szükségünk lesz egy csomag Pantastico! Fehér toast kenyérre (ezt helyettesíthetjük a Pantastico! Vajas toast szeletekkel is), 6 db tojásra, 200 gramm barna cukorra, fahéjra, vanília kivonatra, 120 gramm vajra vagy sütőmargarinra, 500 ml tejre és porcukorra.

Először is melegítsük elő a sütőt 220 fokra, majd vegyünk elő egy jénai sütőtálat és egy kisebb lábast. Az utóbbiba tegyük bele a vajat és kezdjük el melegíteni. Közben vajazzuk ki a jénai tálat is. Amikor a vaj felolvadt a lábasban, mehet bele a 200 gramm barna cukor. Addig kevergessük, míg folyékony masszát nem kapunk. Ezt gyorsan öntsük a jénaiba. 6-8 szelet kenyeret kockázzunk fel és ezt szórjuk a karamell szószra, következő rétegként. Ezután egy nagyobb tálba öntsünk 500 ml tejet, adjunk hozzá 6 db tojást, 2 teáskanál vanília kivonatot és 1 teáskanál fahéjat. Ezt jól keverjük össze és öntsük a kenyerek tetejére. Végezetül az egészet szórjuk meg 1 teáskanál fahéjjal és 1 evőkanál barna cukorral. Tegyük a sütőbe és süssük kb fél órán keresztül, míg szépen megolvad a barna cukor a tetején. Tálaláskor hintsük meg porcukorral.